Tour de France

Internt så driver vi lite undersökande arbete med att hitta områden som starkt påverkats av ny teknik. IT kan påverka själva grundvärdena och hur man uppfattar verksamheten. Exempel kan vara fågelskådning – tidigare en ganska ”hemlig” verksamhet som skedde långt ute i naturen utan att speciellt många tog del av det som hände. Nu finns mängder med teknik för denna sport – inte minst digitala bilder och positioneringstjänster. Fågelskådning idag behöver inte alls vara samma sport som det en gång var – drivkrafterna och motiven har för vissa ändrats i grunden.

Teknik och sporter hänger ofta ihop. Vi har sett hur segling, orientering och Vasaloppet använt sig av teknik (igen, positionering) för att låta publiken och deltagare få bättre möjligheter att följa det som sker. I världsomsegling är detta ett måste för att man överhuvudtaget ska få ut något som publik, i fallet Vasaloppet är det ett slags mervärde att kunna följa sina kompisar i spåret under själva tävlingen.

För oss som jobbar i sommarvärmen och inte kan följa TdF via TV eller på plats så lanserar tävlingsstallet HTC-Columbia möjligheten att följa laget via Google Maps. Många av lagen har utrustning (SRM) som övervakar en mängd information, som hastighet, puls, kadens, etc.

Detta lag använder mobilen HTC Legend och positionerings-appen My Tracks för att knyta ihop allt. Som Google skriver:

You can observe how Michael Rogers’ heart rate spikes as he attacks the climbs in the Alps on Stage 9, see how many watts Mark Cavendish puts out in the sprint on the famous sprinters’ stage into Bordeaux, and see just how fast riders climb the famous Col du Tourmalet.

Du kan läsa mer på Googles officiella blogg om länkar och hur det kommer se ut. Du kan följa HTC-Columbia direkt på http://www.google.com/mytrackstour.

Annonser
Det här inlägget postades i link och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s