UD och PRV gör det

Det handlar om publika bloggar. UD har en, och PRV också sedan ett par månader. Båda är läsvärda  (speciellt PRV, eftersom vi tydligt delar vissa ämnen och intressen).

UDbloggen – det är ett antal individer (på UD) som bloggar om sina områden eller intressen. Det blir en ganska personlig avsändare och mer reflekterande inlägg. De har en slags portal som håller ihop alla olika bloggar och det finns ett antal tilltalande saker med det: snyggt med karta över vilka platser blogginläggen tar upp, portalen får lite karaktär av förstasidan i en tidning. Noteras kan att ett par av deras bloggar, inklusive en av de mest kända/lästa i landet, ligger hos wordpress (precis som denna blogg).

Man har en tydlig avsändare och man gör ingen skillnad på bloggarna och deras övriga omvärldskontakter (tv, radio etc).

Nu startar vi ett antal bloggar i syfte att bättre nå ut till individer, medier och organisationer som bevakar eller har särskilt intresse av svensk utrikespolitik. Vi vill att UD:s bloggare ska bidra till en mer informell och snabb kommunikation om det dagliga utrikespolitiska arbetet.

PRVbloggen – detta är en helt sammanhållen blogg, under ett eget men nytt domännamn; man skulle vilja veta hur de resonerat kring namnfrågan. Det som är annorlunda här är att de har (fasta?) externa gästbloggare inom området företagande och immaterialrätt. Det ger lite bredare perspektiv och – i min mening – roligare läsning.

Man har också bloggen som ett tillägg till sina officiella kanaler. Man tar inte samma ansvar för bloggen som för övrig informationsspridning (”speglar inte nödvändigtvis PRV:s officiella ståndpunkt”, ”…representerar endast bloggarens personliga åsikt”).

PRVbloggen engagerar gästbloggare från viktiga aktörer i Sverige inom immaterialrätt och företagande – ett tydligt tecken på att PRVbloggen är en efterlängtad mötesplats i Innovationssverige.

Via PRVbloggen kommer du inte i kontakt med PRV som myndighet. Vi bloggar här för att tillsammans med våra gästbloggare bidra till diskussionen om företagande och immaterialrätt.

Annonser
Det här inlägget postades i strategi och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till UD och PRV gör det

  1. Erik Borälv skriver:

    Det finns lästips, och sedan finns det bra lästips. Detta är det senare.
    NYT har en artikel om ”Jared Cohen, the youngest member of the State Department’s policy planning staff, and Alec Ross, the first senior adviser for innovation to the secretary of state”, dvs om Digital Diplomacy. Lång men utmärkt läsning.

  2. Alex skriver:

    Jag noterade också att både utrikesministerns och handelsmisterns blogg ligger på wordpress. Flödet av information är viktigare än ägande…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s