Dela vårt innersta genom cyberrymden

När par träffades och gifte varandra i den sociala 3D världen Active worlds i slutet av 90-talet möttes det av uppmärksamhet och viss oförståelse. Idag använder nästan hälften av alla singlar (singelhushåll) internetdejting. Vi brukar säga att beteenden och vanor är det svåraste att ändra på. Sett ur detta lilla historiska tvärsnitt har det hänt otroligt mycket på drygt 10 år. Nu är det ofta så att vi inte ens märker saker som är värda att märka. Häromdagen läste jag ett en person som brett spred ut ett retweet på någon som sökte person med erfarenhet om kognitiv beteendeterapi via Twitter. Människors hängivelse till cyberrymden blir så tydlig när vi delar våra mest privata angelägenheter där.

 Just Nätet som stöd inom psykologiska vården har också blivit accepterat. Nu lanserar Kommissionen nästa stora event (17th Annual CyberPsychology and CyberTherapy Conference) och i dagarna håller man European Association for Behavioural and Cognitive Therapies annual meeting.

Inom den svenska vårddebatten ifrågasätts ofta tekniska lösningar och vem vill någonsin bli vårdad av en robot. Vi får väl se.

 

Annonser
Det här inlägget postades i news och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s