World Usability Day, 11 nov

Verket är med och finansierar en större aktivitet på World Usability Day den 11 november. Det är en heldag på Folkets hus i Stockholm; förmiddagen vigs uteslutande åt Användarnas IT-pris och eftermiddagen innehåller en mängd blandade presentationer (12 st).

Andra torsdagen i november är utsedd till World Usability Day av Usability Professionals Association. Temat för 2010 är kommunikation. Dagen brukar samla runt 40 länder, 200 aktiviteter och 40 000 deltagare.

Syftet med dagen är att verka för användbarhet och användarcentrerad utveckling. World Usability Day är ett sätt att öka medvetandet om vikten av att skapa produkter och tjänster som har en hög användbarhet.

Undertecknad har varit arrangör varje år sedan starten i 2005. Det ser ut att bli god uppslutning och bra innehåll även i år. Själv kommer jag vara extra nyfiken på nya Vägledningen 24-timmarswebben – en uppdatering om projektupplägget och E-delegationens uppdrag. Nytt i ”nya” vägledningen är fokus på e-tjänster som inte fanns med i den tidigare versionen. Det är Anneli Hagdahl från E-delegationen som berättar om just det.

Annonser
Det här inlägget postades i event. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s