How one man tracked down Anonymous—and paid a heavy price

Deckare och spionfilmer i all ära, men ibland är verkligheten precis lika underhållande och spännande. Detta är ett lästips som nog skulle gå göra en film av.

Det handlar delvis om en grupp hackers, Anonymous, som attackerade kreditkortsföretagen när betalningar till Wikileaks stoppades. Aaron Barr är en säkerhetsexpert och hade en idé hur man skulle kunna spåra personerna bakom gruppen (genom sociala medier). Artikeln berättar om hur han lyckades komma gruppen nära men till slut straffades han och hans företag ganska hårt. Gruppen hackers slog helt enkelt tillbaka när de märkte att någon försökte spåra deras identitet. De slog tillbaka precis på det sätt man förväntar sig.

Läsningen är aningen teknisk men borde gå läsa av alla utan att huvuddragen går förlorade. Vi har med säkerhet inte hört sista ordet i konflikten mellan Barr och Anonymous.

Idag kunde vi läsa vidare att gruppen Anonymous genom sitt arbete med att komma åt Barr säger sig ha kommit över koden till Stuxnet – datorviruset som enligt rykten skrivits av USA och Israel för att attakera Irans kärnkraftsprogram. Det verkar med andra ord finnas nog med material till en uppföljare här om Hollywood vill.

Annonser
Det här inlägget postades i news och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s