Fler behöver nå ut på nätet

Stiftelsen för Internetinfrastruktur jobbar med digital delaktighet på www.digidel.se, taggen #digidel2013. Idag har de och många andra ett upprop i SvD för att få in fler av de 1,5 miljoner vuxna som inte använder nätet. 1,3 miljoner av de som inte använder internet är över 50 år och man kan ana början på en besvärande klyfta:

Närmare 60 procent av de äldre som inte använder internet är kortutbildade, och merparten är kvinnor. Ofta är det människor med stort behov av samhällets stöd i olika avseenden och ironiskt nog kanske de som använder samhällsservice mer än andra – ironiskt i den meningen att rationaliseringen av servicen med Internet inte alls underlättar för den stora målgruppen.

För att snabba på tempot och få fler att dra nytta av Internet har ett stort antal organisationer undertecknat ett upprop. Målet är att 500 000 fler personer ska kunna använda Internet vid utgången av 2013 än vid ingången av 2011. För att åstadkomma detta har en kampanj startats med namnet Digidel 2013 (www.digidel.se).

Mer att läsa finns i rapporten Äldre svenskar och Internet 2010.

Annonser
Det här inlägget postades i link, strategi. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s