Hur många bilder publiceras en dag på Flickr?

Det visas ofta siffror för att visa vikten av olika samband, som t.ex. antal användare på Facebook jämfört med antal bloggare. Problemet är att vi inte riktigt klarar av att hantera sådana abstrakta förhållanden eller så stora enheter.

Digital fotografi är stort, det vet vi. En av tjänsterna dit användare kan ladda upp och dela sina bilder är Flickr. Det finns naturligtvis mängder med statistik om användningen av Flickr. En del endast intressant för personer med tjocka svarta glasögon, en del genuint intressant (som att iPhone 4 överlägset är den mest använda kameran).

Frågan är, kan man visa detta på alternativa sätt som gör det hela mer begripligt? En vanlig variant är så klart att göra grafer av det, helst i en kombination av Excel och PowerPoint. Det ger så dåligt resultat att jag inte förmår mig att visa exempel på det. Mycket bättre är att göra precis samma sak, fast med en mänsklig inblandning. Helt plötsligt är detta läsbart, och läsvärt. Såhär alltså:


Illustration av lunchbreath.

En ganska extrem lösning för att visa hur många bilder som laddas upp på ett dygn gjordes av Erik Kessels. Han skrev ut bilderna helt enkelt. Fler bilder i denna artikel.

24hrs of Flickr

Annonser
Det här inlägget postades i link och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s